Przepis 👇👇
Składniki:
📍2,5 szklanki mąki pszennej
📍1 szklanka cukru
📍1 szklanka maślanki
📍0,5 szklanki oleju
📍3 jaja
📍2 łyżeczki proszku do pieczenia
📍cukier wanilinowy
📍 1 słoik dżemu wiśniowego
Kruszonka:
📍10 dag masła
📍10 dag cukru
📍1,5 szklanki mąki
Sposób przygotowania przepisu:
1Jaja ucieramy z cukrem na gładką masę, wlewamy olej i cały czas miksując dodajemy stopniowo maślankę i mąkę z proszkiem do pieczenia oraz cukier wanilinowy. Przelewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy ( małej kwadratowej) i oprószonej bułka tartą formy.
Dżem rozsmarowujemy delikatnie na cieście.
.Kruszonka: wszystkie składniki mieszamy w miseczce, delikatnie zagniatając.Teraz kładziemy na wierzch ciasta jabłka i rozsypujemy kruszonkę.Ciasto pieczemy 45-50 min w 180*C do suchego patyczka.
ZAPRASZAM RÓWNIEŻ NA INSTAGRAMA 👇👇
@ilove_cooking_marta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz