Bardzo szybka i łatwa do zrobienia, a co najważniesze świetnie smakuje
Przepis:
✔ 1 opak. ciasta francukiego (300 g)
✔3 łyżki pomidorów szuszonych,
✔3 łyżki oliwek czarnych,
✔120 g wędliny w plastrkach,
✔1 opak. sera Mozzarella,
✔1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego,
✔1 łyżeczka oliwy z oliwek,
✔Przyprawy: zioła prowansalskie,
WYKONANIE:
Piekarnik nastawiamy na 180'C. Ciasto francuskie wykładamy na blaszkie pokrytą papierem do pieczenia. Następnie koncetrat mieszamy z 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich i łyżeczką oliwy z oliwek.Pomidory suszone i oliwki kroimy na mniejsze kawałki. Tak przygotowanym koncetratem smarujemy ciasto. Następnie wykładamy pomidory i suszone oliwki oraz pokrojoną na plasterki Całość posypujemy ziołami prowansalskimi oraz serem mozzarella. Krótsze boki zawijamy do środka. Pieczemy 15-20 min
ZAPRASZAM RÓWNIEŻ NA INSTAGRAMA 👇👇
@ilove_cooking_marta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz