Tarta z warzywami, wędliną i sosem mleczno-jajecznym 😋
Składniki:
*1 opak. mrożonego groszku,
*1 opak. mrożonego kalafiora
*garstka wędliny,
*1 opak. sera mozzarella,
*300g mąki,
*100g zimnego masła,
*szczypta soli,
*3 łyżki śmietany,
*200 ml mleka,
*2 jajka,
*sól, pieprz, gałka muszkatołowa,
Wykonanie:
Wymieszać mąkę z solą, śmietaną i masłem. Wstawić do zamrażarki na 10 min.
Kalafior i groszek ugotować.
Węgline pokroić.
Ciasto wyłożyć na blaszkę. Nakłuć widelcem i piec w 180*C przez ok.10 min.
Na podpieczony spód wyłożyć kalafiora, groszek i Węgline.
Mleko wymieszać z jajami i przyprawami wlać na podpieczony spód i posypać serem.
Podpiekac jeszcze ok. 20-30 min.
SMACZNEGO ❤
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz